"Jezus is het antwoord op de vraag die de meeste mensen niet stellen."  Dit zei Mike Pilavachi een paar jaar geleden. Deze kleine gedachte is me bijgebleven, het heeft me zelfs bij de eerste visie achter “Je Bent Geliefd” gebracht. Als we deel van het Lichaam van Christus uitmaken en week na week naar de kerk gaan, worden we voortdurend aangemoedigd om Christus te zien of te delen met anderen. Toen ik jong was, vol ijver en hoop, stond ik erop om dat te doen. Het heeft niet lang geduurd om te beseffen dat dit een uitdagende en vaak frustrerende taak is. Ik begon geleidelijk aan te beseffen dat, als we met niet-gelovigen over Christus hadden gedeeld, velen van ons, God gewoon in het leven van mensen hadden gepropt als een antwoord op de vraag die deze mensen niet eens hadden gesteld. Het resultaat van deze aanpak was zeer ontmoedigend voor mij, wat jammer was want het zorgde ervoor dat ik steeds minder mensen aansprak over het evangelie.

Met deze ervaring in gedachten begon ik met “Je Bent Geliefd” in mijn 6de jaar van de middelbare school in december 2006. Het verhaal van “Je Bent Geliefd” bewijst dat God iedereen kan gebruiken en dat mensen uit alle lagen van het leven iets belangrijks kunnen doen. Door de steun van meerdere mensen en organisaties is “Je Bent Geliefd” van start gegaan. Tot op het heden zijn er meer dan 90.000 buttons op een aantal unieke manieren gedeeld!

Ik voel dat Gods plan voor “Je Bent Geliefd” simpel is, maar diep. Het plan is om buttons gratis te verspreiden naar allerlei mensen in allerlei plaatsen. Iedereen kan drie gratis spelden via onze website krijgen, maar het verspreiden van grotere hoeveelheden komt door de donaties van vrijgevige personen en diegenen die zich kunnen veroorloven om ze te kopen en om hen weg te geven. Door ons online bestelsysteem hebben diverse groepen en individuen verder gezorgd voor het verspreiden van dit bericht van liefde door buttons te kopen voor anderen.

Met dit alles in gedachten, blijft God deze doeleinden aansturen, terwijl ik rondreis om met verschillende groepen te praten, blijven de buttons, een boodschap en een uitdaging brengen. Mijn uitdaging begint door anderen te vragen om iets zo gemakkelijk te doen als het aanbieden van een simpele button met een simpel bericht. Mijn doel via ”Je Bent Geliefd” is om anderen te helpen hun geloof in actie te zetten, waardoor ze met anderen kunnen praten en delen wie Christus is, evenals het leven dat Hij aanbiedt.

Tot slot is het belangrijk om één ding te beseffen: deze buttons houden niet van iedereen op zichzelf. Als Gods volk zijn wij, zoals Zijn handen en voeten, geroepen om van anderen te houden. Het doel van deze buttons is om vragen te laten stellen en op een uitnodigende, niet-bedreigende manier gesprekken te starten. Tegelijkertijd kunnen deze buttons functioneren als een echte, dagelijkse herinnering dat we geroepen zijn om op praktische en concrete manieren van mensen te houden. Daarom moedig ik je aan om jouw button toe te staan m niet alleen vragen te verhogen en gesprekken te starten, maar ook om eraan te herinneren dat God ons eerst liefheeft, en dus moeten we ook anderen liefhebben. (1 Johannes 4:19).

- Dave Navarra

OPRICHTER

Dave Navarra begon “Je Bent Geliefd” in zijn 6de middelbaar (hij was toen 17) in 2006. Op deze jonge leeftijd was hij zich duidelijk bewust van Gods leiding en zocht Dave het onderscheid en de wijsheid van anderen om hem te helpen deze organisatie te starten. Terwijl zijn intenties lagen bij zijn geboortestad, is “Je Bent Geliefd” snel gegroeid en heeft hij wereldwijd ruim 100.000 buttons verspreid.

Sinds het begin heeft Dave “Je Bent Geliefd” geleid als een non-profit organisatie met de hoop om zo veel mogelijk mensen te bereiken met een simpel, maar diepgaand bericht. Daves levensdoel is en blijft mensen helpen en hen gewoon te laten begrijpen hoe geliefd ze zijn. Zijn hoop is dat mensen in het proces van het ontdekken van deze liefde de grootste liefde van iedereen ontdekken: die van Jezus Christus. Als gepassioneerd spreker die heeft genoten van het delen van deze boodschap van liefde met een uiteenlopend publiek, ziet Dave uit met hoop, onderscheid, en vertrouwen waar God de deuren opent, want Je Bent Geliefd!

Lang voordat Dave “Je Bent Geliefd” lanceerde, voelde hij Gods roeping tot een leven van prediking. Dave heeft meer dan tien jaar in de jeugdzorg gewerkt, en heeft onlangs bijgedragen aan weekenddiensten bij een kerk in de Bay Area van alifornia. Dave en zijn vrouw Katie werkten internationaal in België voor een jaar tussen 2016-2017 en werkten samen met Operation Mobilisation (een wereldwijde zendingsbeweging) en een lokale internationale kerk. Dave houdt van mensen, de lokale kerk en de manieren waarop de liefde van het evangelie de kracht heeft om alles te veranderen.

Julia maakt deel uit van de jeugdgroep in België waar Dave als leiding bij betrokken was. Zij had het idee om de speldjes naar het Nederlands en Frans te vertalen, zodat deze aan mensen in België kunnen worden uitgedeeld. Ze denkt dat het ontvangen van zo’n speldje in je eigen moedertaal krachtiger zal overkomen en dat je hierdoor ook gemakkelijker met mensen een gesprek zal kunnen aanknopen. Een van haar dromen is dat deze speldjes over heel België zullen worden verspreid, en dat hierdoor veel mensen Jezus zullen gaan volgen.